Dnia 16 i 17 listopada klasy IIId i IIIe wraz z wychowawcami, p. Ewą Drzewiecką i p. Moiniką Białasz-Chojna, udały się do gospody „Sto Pociech” na warsztaty kulinarne i lekcję etykiety zachowania się przy stole. Pani Edyta Wójtowicz – właścicielka restauracji i prowadząca zajęcia, pokazała prawidłowy sposób ułożenia sztućców, posługiwania się nimi i właściwego zachowania w czasie spożywania posiłków. Dziewczęta i chłopcy prezentowali na żywo wszystkie wyuczone czynności. Wreszcie przyszedł czas na stworzenie własnoręcznie przyrządzonej pizzy. Uczniowie wybierając ulubione dodatki tworzyły własne kompozycje smakowe. Pan kucharz włożył nasze „dzieła” do pieca i z niecierpliwością oczekiwaliśmy... W końcu przyszedł czas na wspólną konsumpcję. Pyszne kawałki szybko znikały z talerzy. Bardzo podobała nam się ta lekcja, ponieważ nauczyła nas wielu zasad savoir vivru.