Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

  

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ.pdf

 

Opłata za obiady za miesiąc maj 2025 r. wynosi 123,20 zł (słownie: sto dwadzieścia trzy złote 20/100), tj. 16 dni x 7,70 = 123,20 zł.

 

Obiady nie będą wydawane:

dnia 2 maja 2025 ( 1 dzień) - wolne od zajęć dydaktycznych ,

od dnia 13 maja 2025 r. do 15 maja 2025 r. (3 dni) - egzaminy ósmoklasisty

dnia 16 maja 2025 (1 dzień) - wolne o zajęć dydaktycznych,

 

Do 2 maja 2025 r. środki muszą znajdować się na koncie szkoły, aby uczeń mógł korzystać z obiadu od 5 maja 2025 r.

 

Wpłaty należy wnosić na konto:

Szkoła Podstawowa nr 8 im. Bolesława Zygmunta Wirskiego

ul. Połaniecka 10, 22-100 Chełm

nr 14 1240 2223 1111 0000 3577 7517 (Bank PEKAO SA)

(W tytule przelewu należy wpisać imię i nazwisko dziecka, klasę i miesiąc, którego dotyczy wpłata.)


Istnieje możliwość rezygnacji z obiadu po poinformowaniu szkoły w dniu poprzednim, tel. (82) 544-43-43.

W tej sytuacji zwrot odpisu nastąpi na konto rodzica.

 

Jeżeli dziecko nie będzie korzystało z obiadów w danym dniu lub jedzie na wycieczkę szkolną, proszę odliczyć ten dzień, tj. 7,70 zł (1 dzień), a w treści przelewu napisać datę (np. bez…).

 

 

  

JADŁOSPIS DEKADOWY STOŁÓWKI
ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
I HOTELARSKICH W CHEŁMIE
od 19.05.2025 r. do 30.05.2025 r.

 

   

19 – 05 – 2025  poniedziałek
- Zupa fasolowa na wędzonce 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Makaron z truskawkami i śmietaną 260g
- Kompot owocowy 200ml
- Jabłko

20 – 05 – 2025  wtorek
- Zupa jarzynowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Pyzy ziemniaczane z mięsem i tłuszczem 260g
- Surówka z kiszonej kapusty 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Banan

21 – 05 – 2025  środa
- Żurek z jajkiem na kiełbasie 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Gulasz z szynki 140g
- Kasza jęczmienna 160g
- Surówka z kiszonego ogórka 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Sok

22 – 05 – 2025  czwartek
- Zupa kalafiorowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Fasolka po bretońsku z pieczywem 300g
- Kompot owocowy 200ml
- Pomarańcza

23 – 05 – 2025  piątek
- Krupnik 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Kostka rybna w panierce 120g
- Ryż 160g
- Surówka z czerwonej kapusty 150g
- Woda z cytryną 200ml
- Jabłko

26– 05 – 2025  poniedziałek
- Zupa grochowa na wędzonce 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Ryż z jabłkiem i śmietaną 260g
- Kompot owocowy 200ml
- Drożdżówka

27 – 05 – 2025  wtorek
- Zupa zacierkowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Kotlet mielony 100g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Buraczki na ciepło 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Mandarynka

28 – 05 – 2025  środa
- Rosół z makaronem 250ml
- Udko z kurczaka 220g
- Kasza pęczak 160g
- Marchew z groszkiem 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Jogurt

29 – 05 – 2025  czwartek
- Zupa brokułowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Kotlet schabowy 100g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Mizeria ze śmietaną 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Banan

30 – 05 – 2025  piątek
- Kapuśniak na wędzonce 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Kotlet rybny 100g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Surówka z pomidora ze szczypiorem 150g
- Woda z cytryną 200ml
- Jabłko