REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ.pdf
Opłata za obiady za miesiąc czerwiec 2025 r. wynosi 130,90 zł (słownie: sto trzydzieści złotych 90/100), tj. 17 dni x 7,70 zł = 130,90 zł.
Obiady nie będą wydawane: od dnia 19 czerwca 2025 r. do 20 czerwca 2025 r. (2 dni) - wolne o zajęć dydaktycznych, dnia 27 czerwca zakończenie zajęć dydaktyczno - wychowawczych.
Do 30 maja 2025 r. środki muszą znajdować się na koncie szkoły, aby uczeń mógł korzystać z obiadu od 2 czerwca 2025 r.
Wpłaty należy wnosić na konto:
Szkoła Podstawowa nr 8 im. Bolesława Zygmunta Wirskiego
ul. Połaniecka 10, 22-100 Chełm
nr 14 1240 2223 1111 0000 3577 7517 (Bank PEKAO SA)
(W tytule przelewu należy wpisać imię i nazwisko dziecka, klasę i miesiąc, którego dotyczy wpłata.)
Istnieje możliwość rezygnacji z obiadu po poinformowaniu szkoły w dniu poprzednim, tel. (82) 544-43-43.
W tej sytuacji zwrot odpisu nastąpi na konto rodzica.
Jeżeli dziecko nie będzie korzystało z obiadów w danym dniu lub jedzie na wycieczkę szkolną, proszę odliczyć ten dzień, tj. 7,70 zł (1 dzień), a w treści przelewu napisać datę (np. bez…).
JADŁOSPIS DEKADOWY STOŁÓWKI
ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
I HOTELARSKICH W CHEŁMIE
od 02.06.2025 r. do 13.06.2025 r.
02 – 06 – 2025 poniedziałek
- Zupa fasolowa na wędzonce 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Makaron z serem i tłuszczem 260g
- Kompot owocowy 200ml
- Mandarynka
03 – 06 – 2025 wtorek
- Zupa ogórkowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Kiełbasa z grilla 100g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Pomidor z cebulką 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Banan
04 – 06 – 2025 środa
- Zupa owocowa z makaronem 250ml
- Gyros drobiowy z sosem czosnkowym 140g
- Ryż 160g
- Sałata lodowa z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorem 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Pomarańcza
05 – 06 – 2025 czwartek
- Żurek z jajkiem i kiełbasą 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Pulpety wieprzowe 160g
- Kasza bulgur 150g
- Surówka z kiszonego ogórka 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Sok
06 – 06 – 2025 piątek
- Zupa kalafiorowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Paluszki rybne w panierce 120g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Surówka z kiszonej kapusty 150g
- Woda z cytryną 200ml
- Jabłko
09– 06 – 2025 poniedziałek
- Zupa jarzynowa 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Makaron carbonara 260g
- Kompot owocowy 200ml
- Pomarańcza
10 – 06 – 2025 wtorek
- Zupa z kurczakiem i zielonym groszkiem 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Strogonow wieprzowy 160g
- Kasza jęczmienna 160g
- Surówka z czerwonej kapusty 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Banan
11 – 06 – 2025 środa
- Barszcz czerwony z jajkiem 250ml
- Pemikan drobiowy 260g
- Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka, czerwonej cebuli i kukurydzy 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Mandarynka
12 – 06 – 2025 czwartek
- Zupa pomidorowa z makaronem 250ml
- Stek wieprzowy z cebulką 200g
- Ziemniaki z masłem i koprem 200g
- Surówka z buraczków 150g
- Kompot owocowy 200ml
- Jogurt
13 – 06 – 2025 piątek
- Kapuśniak z wędzonką 250ml
- Pieczywo mieszane 100g
- Makaron penne z tuńczykiem 260g
- Woda z cytryną 200ml
- Jabłko