Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

9 marca 2023 r. uczennice klasy 8e w ramach realizacji podstawy programowej, która obejmuje m. in. temat żywienia i przygotowywania posiłków, zamieniły w tym dniu klasę języka angielskiego na pracownię techniczną. Dziewczęta przyniosły składniki, z których w grupach dwuosobowych  przygotowały potrawy. Pod nadzorem nauczyciela języka angielskiego - p. Ewy Praduń, skorzystały z zaplecza technicznego pracowni, ponieważ niezbędne okazały się miksery, garnki, patelnie, gofrownice, sztućce i wiele innych akcesoriów kuchennych. Finalnie powstały, takie potrawy jak: naleśniki, spaghetti, mufinki czy też nadziewane jajka. Uczennice w języku angielskim zrelacjonowały poszczególne etapy przygotowania potraw odpowiednim słownictwem adekwatnym do danego posiłku, czym utrwaliły wcześniej poznany zasób leksykalny, a następnie skonsumowały swoje przysmaki.

  • Photo1
  • Photo8
  • Photo2
  • Photo7
  • Photo13
  • Photo6
  • Photo4
  • Photo5
  • Photo15
  • Photo10
  • Photo11
  • Photo9
  • Photo12
  • Photo3
  • Photo14